Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Schoolstraat 3 in Nederweert 6031 CV

Schoolstraat 3

6031 CV Nederweert
Vraagprijs € 775.000,- k.k.

Omschrijving

- Bijzonder statig vrijstaand herenhuis uit 1907 met een ruime vrijstaande garage, 5 slaapkamers en een heerlijke achtertuin!
- Gelegen op een uiterst centrale locatie, in hartje centrum Nederweert, nabij alle dagelijkse winkelvoorzieningen en op korte afstand van scholen en diverse zorg- en horecavoorzieningen!
- Een prachtig huis met een rijke geschiedenis en veel leefruimte!
-...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1907 Woonoppervlakte 266 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

- Bijzonder statig vrijstaand herenhuis uit 1907 met een ruime vrijstaande garage, 5 slaapkamers en een heerlijke achtertuin!
- Gelegen op een uiterst centrale locatie, in hartje centrum Nederweert, nabij alle dagelijkse winkelvoorzieningen en op korte afstand van scholen en diverse zorg- en horecavoorzieningen!
- Een prachtig huis met een rijke geschiedenis en veel leefruimte!
- in 2007 volledig gerenoveerd met behoud van veel authentieke details zoals o.a. de trappartij en vloeren in de hal en de keuken!
- Smaakvol gerenoveerd en tot op heden uitstekend onderhouden!
- De woning beschikt over uitstekende mogelijkheden om extra slaapkamers te realiseren, om levensloopbestendig te wonen en/of wonen met een kantoor/praktijk aan huis te combineren!
- De woning beschikt over een fraai aangelegde achtertuin met meerdere terrassen, een kunstgras gazon en diverse plantenborders!
- Aan de achterzijde van het perceel is een riante vrijstaande garage met elektrisch bedienbare secionaalpoort gerealiseerd!
- Vanuit de woning is er een uitstekende verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht - Eindhoven en diverse belangrijke uitvalswegen richting Helmond (N266) en Venlo (N275).

Geschiedenis:
Het huis Schoolstraat werd gebouwd in 1906. Althans: toen werd een plan en bestek ingediend. Omdat de woning op kosten van het gemeentebestuur werd gebouwd als hoofdonderwijzerswoning ontstond er discussie over de te hoog geachte kosten. Uiteindelijk werd het opgelost en in 1907 werd de bouw gerealiseerd; vanaf 1908 werd de woning betrokken. Volgens de overlevering is het ontwerp van de woning niet van een architect maar van de eerste bewoner, Meester Geuskens, die het ontwerp in een schoolschrift zou hebben getekend. Als het al waar is, is het een mooi verhaal en heeft de hoofdmeester architectonische vaardigheden gehad want het is een buitengewoon geslaagd ontwerp. In 1942 werd de woning door de gemeente verkocht aan het kerkbestuur voor 6500 gulden. Bij de bevrijding in september 1944 werd de woning zwaar getroffen door Britse artillerie. Men had de kanonnen per ongeluk te laag afgesteld waardoor niet Budschop, maar dit huis werd beschoten. Na de oorlog is een en ander fraai gerestaureerd, maar de kenner met een scherp oog kan nog altijd de restauratie met goedkoop cement van de gebroken natuurstenen zien. Diverse hoofden der school hebben er in de loop der jaren gewoond, met als laatste Meester Schreurs tot aan diens dood in 1971. Daarna is het huis nog jarenlang in handen geweest van zijn nazaten.
Bron: Alfons Bruekers, Stichting Geschiedschrijving Nederweert

Indeling:

Entree:
Middels een looppad door de de fraai aangelegde voortuin is er toegang tot de statige entree van de woning. De voorgevel is in de avonduren prachtig aangelicht.

Ontvangsthal:
De imposante ontvangsthal is afgewerkt met de originele tegevloer en heeft een lichte stucwerk wandafwerking. De hal biedt plaats aan meterkast en beschikt over diverse moderne dimbare wandlampen. Vanuit de hal zijn de woonkamer, de kantoorruimte, keuken, kelder, achtertuin en de prachtige bordestrap naar de verdieping toegankelijk. De hal kenmerkt zich door het prachtige hoge plafond en biedt tevens plaats aan de meterkast.

Woonkamer:
Prachtige woonkamer, bestaande uit een ruim zitgedeelte aan de voorzijde en een eetgedeelte aan de achterzijde. De woonkamer kenmerkt zich door het prachtige hoge plafond, is afgewerkt een een fraaie eiken houten vloer en heeft een lichte stucwerk wand- en plafondafwerking. Het zitgedeelte beschikt over TV- en UTP-aansluitingen. De grote raampartijen met karaktervolle bovenlichten zorgen voor een hoge mate van lichtinval en een aangenaam contact met de tuin en de voorliggende omgeving. Het voormalige rookkanaal is getransformeerd tot een speelse maatwerk boekenkast. Het eetgedeelte biedt voldoende plaats voor een grote eettafel met stoelen en staat fraai in contact met de tuin.

Kantoorruimte:
Aan de voorzijde bevindt zich een kantoorruimte, thans ingericht als TV-kamer. De kamer is afgewerkt met een lichte tegelvloer welke is voorzien van vloerverwarming en heeft een smaakvolle wandafwerking. De kamer beschikt over een ruime muurkast met veel praktische bergruimte. De kamer beschikt over TV- en UTP-aansluitingen en is tevens geschikt als kantoorruimte, speelkamer of een levensloopbestendige slaapkamer. De grote raampartij met karaktervolle bovenlichten zorgt ook hier voor veel lichtinval en een aangenaam contact met de voorliggende omgeving.

Keuken:
Smaakvol afgewerkte leefkeuken met een grote moderne hoekopstelling en een deels ingebouwde apparatenwand. De keuken is voorzien van een grote oven (90cm), een 5-pits inductiekookplaat incl. wokbrander, een RVS-afzuigkap, een vaatwasser en een koelkast. De keuken is afgewerkt met een prachtige gerestaureerde originele terrazzo vloer, beschikt over diverse moderne dimbare wandlampen en biedt voldoende plaats voor een eettafel met stoelen. Vanuit de keuken is het achterliggende portaal met was/stookruimte, toiletruimte en badkamer toegankelijk.

Portaal:
Vanuit het portaal zijn de was/stookruimte, de toiletruimte, de levensloopbestendige badkamer en de achtertuin toegankelijk. Het portaal is afgewerkt met een tegelvloer welke is voorzien van vloerverwarming, heeft een smaakvolle wandafwerking en is voorzien van diverse inbouwspots.

Toiletruimte:
Geheel betegelde toiletruimte met een hangcloset en een fonteintje. De toiletruimte is voorzien van mechanische ventilatie.

Was/stookruimte (niet afgebeeld):
De was/stookruimte beschikt over aansluitingen voor het witgoed en biedt plaats aan de opstelling van de CV-ketel; Nefit HR (2007) met bijbehorende boiler.

Badkamer begane grond:
Royale levensloopbestendige badkamer met een grote inloopdouche, een groot ligbad, een wastafel en een praktische badkamerkast. De badkamer is geheel betegeld, beschikt over vloerverwarming en is voorzien van diverse inbouwspots. De raampartij zorgt voor een aangename lichtinval. De inloopdouche beschikt over een rainshower, een handdouche en een draingoot.

Kelder (niet afgebeeld):
Vanuit de ontvangsthal is de riante provisiekelder toegankelijk. De kelder is geheel betegeld en beschikt over veel praktische bergruimte.

1e Verdieping:

Overloop:
Middels de fraaie, beklede bordestrap is de riante overloop op de 1e verdieping toegankelijk. De overloop is afgewerkt met vloerbedekking en beschikt over moderne wandlampen. De overloop kenmerkt zich eveneens door de prachtige hoge plafonds en biedt toegang tot 4 riante slaapkamers, de 2e badkamer en de trapopgang naar de royale zolderverdieping.

1e Slaapkamer:
Riante slaapkamer, gelegen aan de achterzijde van de woning. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een lichte stucwerk wandafwerking en biedt voldoende ruimte voor een groot tweepersoonsbed en een grote kledingkast. De kamer beschikt over wandlichtpunten en is voorzien van een tweetal muurkasten met veel praktische bergruimte. De grote raampartijen met karaktervolle bovenlichten zorgen voor een hoge mate van lichtinval.

2e Slaapkamer:
Riante slaapkamer, ditmaal gelegen aan de voorzijde. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een lichte stucwerk wandafwerking, beschikt over een tweetal muurkasten, heeft een TV- en UTP-aansluiting en biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en een grote kledingkast.

3e Slaapkamer:
Riante slaapkamer, wederom gelegen aan de voorzijde. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een kleurrijke wandafwerking, beschikt over een tweetal muurkasten, heeft een TV- en UTP-aansluiting en biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en een grote kledingkast.

4e Slaapkamer:
Wederom een riante slaapkamer, ditmaal gelegen aan de zijkant. Ook deze kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een kleurrijke wandafwerking, beschikt over een tweetal muurkasten, heeft een TV- en UTP-aansluiting en biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en een grote kledingkast.

2e Badkamer:
Geheel betegelde badkamer met een douche, een 2e toilet De raampartij met karaktervolle bovenlichten zorgt voor een aangename en een wastafel met een modern bijbehorend wastafelmeubel en een daglichttoetreding.
spiegel. De badkamer beschikt tevens over diverse inbouwspots.

Zolderverdieping:
Zeer royale zolderverdieping, strekkende over vrijwel de gehele lengte en breedte van de woning. De zolderverdieping is compleet afgewerkt met vloerbedekking en volledig gestucte wanden en plafonds. In het schuine gedeelte bevinden zich diverse schuifkasten met veel praktische bergruimte. Diverse balken van de dakconstructie zijn op fraaie wijze in het zicht gelaten en geven de ruimte extra karakter. De gerenoveerde dakkapel aan de voorzijde en de raampartijen aan de zijkant zorgen voor een hoge mate van lichtinval. De zolderverdieping is voorzien van TV-aansluitingen en kan indien gewenst met een eenvoudige ingreep worden opgesplitst in een tweetal riante (slaap)kamers.

Achtertuin:
Fraai aangelegde achtertuin, bestaande uit een groot bestraat terras, een kunstgras gazon en diverse plantenborders met volwassen bomen, planten en struiken. Het terras aan de woningzijde biedt zicht op de St. Lambertuskerk en is toegankelijk vanuit de ontvangsthal, het portaal en de achterom. De tuin beschikt over een buitenkraan en is op diverse plaatsen voorzien van verlichting. Middels een bestraat looppad is het zonnige terras en de garage aan de achterzijde van de tuin toegankelijk.

Garage (2007):
Aan de achterzijde van het perceel is een riante, modern vormgegeven vrijstaande garage gerealiseerd. De garage is vanuit de tuin toegankelijk middels een deur met glas. De overstek is voorzien van diverse inbouwspots. De garage is afgewerkt met een gevlinderde betonvloer en is hoger uitgevoerd dan een gemiddelde garage. De garage beschikt over extra brede elektrisch bedienbare brede sectionaalpoort en is voorzien van elektra en verlichting. Naast ruimte voor een auto beschikt de garage tevens over veel praktische bergruimte voor het stallen van fietsen en/of tuingereedschap. De garage is tevens geschikt voor diverse hobbymatige doeleinden.

Parkeren:
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich openbaar parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen voor bewoners en/of gasten. Vanuit het parkeerterrein is tevens de garage toegankelijk.

Ligging:
Gelegen op een uiterst centrale locatie, in hartje centrum Nederweert, nabij alle dagelijkse winkelvoorzieningen en op korte afstand van scholen en diverse zorg- en horecavoorzieningen. Vanuit de woning is er een uitstekende verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht - Eindhoven en diverse belangrijke uitvalswegen richting Helmond (N266) en Venlo (N275).

Avondimpressies:
Ook in de avond komt het pand prachtig tot zijn recht door de aanwezigheid van buitenverlichting. De woning is aan de voorzijde uitgerust met diverse grondspots welke zijn geschakeld middels een schemerschakelaar. De achterzijde van de woning is uitgerust met diverse sfeervolle wandlampen. De overstek van de garage is voorzien van diverse inbouwspots.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 775.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwjaar 1907 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg en in centrum Indeling Woonoppervlakte 266 m² Perceeloppervlakte 517 m² Gebouwgebonden buitenruimte 2 m² Overige inpandige ruimte 25 m² Externe bergruimte 48 m² Inhoud 1118 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder en een zolder Energie Isolatie Dakisolatie, vloerisolatie en dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel en vloerverwarming gedeeltelijk C.V.-Ketel Nefit (Gas Combiketel uit 2007, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin en voortuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 216 m² (19.65 m bij 11.0 m) Ligging hoofdtuin Noordwest Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van elektra en met elektrische deur Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas en volledig geïsoleerd Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Toelichting Parkeerterrein aan de achterzijde van de woning. Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monument en beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Alarminstallatie, TV kabel, Rookkanaal, Glasvezel kabel Kadastrale gegevens Gemeente Nederweert Sectie A Perceelnummer 6092 Oppervlakte 517 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Schoolstraat 3, 6031 CV Nederweert

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring