Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Kerkstraat 14 in Leveroy 6092 NE

Kerkstraat 14

6092 NE Leveroy
Vraagprijs € 785.000,- k.k.

Omschrijving

- Exclusieve, geheel gerestaureerde rijksmonumentale hoeve (1804) met veel leefruimte, een sfeervolle, deels overdekte binnenplaats, een riante schuur, multifunctionele bergingen en prachtige tuinen aan zowel de zij- als achterkant van de woning.
- Gelegen in de kern van Leveroy, op een riant en prachtig volwassen begroeid perceel van maar liefst 3.633 m2.
- De woning heeft een rijke...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1804 Woonoppervlakte 448 m² Aantal kamers 10
Lees meer

Omschrijving

- Exclusieve, geheel gerestaureerde rijksmonumentale hoeve (1804) met veel leefruimte, een sfeervolle, deels overdekte binnenplaats, een riante schuur, multifunctionele bergingen en prachtige tuinen aan zowel de zij- als achterkant van de woning.
- Gelegen in de kern van Leveroy, op een riant en prachtig volwassen begroeid perceel van maar liefst 3.633 m2.
- De woning heeft een rijke geschiedenis en is door de vorige eigenaren tussen 1991 en 2005 met veel zorg en behoud van prachtige authentieke elementen zoals gewelfde plafonds, fraaie schouwen, oude eiken houten deuren met prachtig sluitwerk en authentieke vloeren gerestaureerd en gerenoveerd.
- De voor- en linkerzijde is voorzien van isolerende beglazing.
- Uitermate geschikt om wonen met thuiswerken, een uitgebreide hobby en/of het houden van paarden en/of kleinvee te combineren!
- Leveroy beschikt over een basisschool, diverse basisvoorzieningen, heeft een bloeiend verenigingsleven en wordt omgeven door prachtige uitgestrekte natuur- en recreatiegebieden met een diversiteit aan fiets-, wandel- en ruiterroutes.
- De kern van Heythuysen en Nederweert met diverse winkel-, zorg-, sport- en horecavoorzieningen zijn binnen enkele autominuten bereikbaar.
- Vanuit de woning is er een goede verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht - Eindhoven en de N-wegen naar Roermond, Venlo, Duitsland en België.

Omschrijving monument:
BOERDERIJ van het hoftype, voorheen leerlooierij. Woonhuis en schuur elk met zadeldak tussen topgevels, met vlechtingen. Woonhuis met segmentboogingang- en vensters in hardsteen omramingen en het ankerjaartal 1804.

Monumentnummer: 22130

Geschiedenis van Thomassenhof:
Dé hof werd in 1804 gebouwd, waarschijnlijk door Petrus Thoams Houben, geboren op 22-12-1766 als zoon van Gerardus Houben en Antonia op ’t Roodt die in 1768 Schreurshof gebouwd hadden. Petrus Thomas trouwde op 26-04 1796 te Bergeyk met Josephina Francisca Raupp. Uit hun huwelijk werden vier kinderen geboren t.w.: Godefridus, Mattyas, Alexander en Petrus. Na de dood van Petrus Thomas op 01-04 1817 verhuisde Josephina met haar zoons-weer naar Bergeyk waar zij in 1822 op 55-jarige leeftijd overleed. Wie de leerlooierij en zadelmakerij (want Thomassenhof was oorspronkelijk geen boerderij) van 1817 tot 1846 beheerde is niet duidelijk, zeker is echter wel dat in 1846 een zekere Petrus Thomas Hubertus Houben eigenaar werd van de hof. Petrus Thomas Hubertus was op 30-01 1815 geboren als zoon van Mattyas Houben (broer van de in 1817 overleden Petrus Thomas) en Maria Theodora Vermeulen en werd Thoeem genoemd. Hij was waarschijnlijk ook degene die een café startte, een deftig café waar vrijwel geen gepeupel of Nederweerter volk kwam en waar ook een apart lekker zoet bier getapt werd. De dochter van Thoeem, Marian, schijnt een zeer goede gastvrouw te zijn geweest. Iedereen betreurde het dan ook dat ze haar moesten missen toen zij trouwde met Jean Renier Jorissen. De ”Klare” die in het café geschonken werd, kwam van enkele broers van Thoeem die op Schreurshof een distileerderij hadden. Toen Thoeem op 10-02 1887 overleed werd de zaak overgenomen door zijn, op 10-08 1855 geboren, zoon Gerardus Hubertus(Thoeemisse Graadje). Graad trouwde op 28-11 1887 met Maria Philiphina Jorsissen. Zadelmaker was Graadje nog wel maar de leerlooierij liet hij voor wat het was en ging steeds meer overschakelen op het boerenbedrijf zodat na verloop van tijd ook de zadelmakerij verdween en in 1914 ook het deftige café. Graadje was echter geen volleerd boer en kon ook niet zo goed omgaan met paard en wagen. Daarom had hij ook altijd 1 knecht en minstens 1 daghuurder in dienst. De eerste volwaardige boer op Thomassenhof was Graadjes zoon Bernardus Thomas Houben die op 26-07 1896 werd geboren en twee jaar voor de dood van zijn vader (deze overleed op 06-07 1932) trouwde met Maria Joanna Biemans. Thoeemisse Bernard was evenals zijn voorvaderen kerkmeester en werd bij de oprichting van fanfare Concordia penningmeester van deze vereniging, die hij steeds een warm hart toegedragen heeft tot aan zijn dood op 17-01-1958.

Indeling:

Begane grond:
Vanuit het trottoir aan de ‘’Kerkstraat’’ is de verhoogd gelegen entree aan de voorzijde van de woning toegankelijk. De woning kenmerkt zich aan de voorzijde door de hardstenen deur- en raamomlijsting, houten raamluiken en de authentieke, aan de onderzijde van de dakrand gesitueerde hooiluiken. Middels enkele hardstenen treden is de voordeur toegankelijk.

Ontvangsthal:
De hal is afgewerkt met een authentieke tegelvloer. Vanuit de hal zijn middels prachtige authentieke eiken houten deuren de woonkamer (gooi kamer), eetkamer (aoj keuke) en de kelder toegankelijk.

Woonkamer “Gooi kamer”:
Ruime en sfeervolle woonkamer met diverse indelingsmogelijkheden. De kamer is afgewerkt met een grof geschaafde eiken houten vloer (2008), heeft een lichte wandafwerking en is voorzien van een kenmerkend en karaktervol gewelfd plafond en authentieke eiken deuren. De woonkamer is in 2001, samen met de leeskamer en hobbyruimte gerenoveerd, beschikt over een fraaie karaktervolle haardmantel met een betegelde achterwand en is voorzien van een houtkachel (neutje). Vanuit de woonkamer is er toegang tot de leeskamer.

Leeskamer ‘’Laeskamer’’:
De leeskamer (thans in gebruik als kantoorruimte) is afgewerkt met een plavuizen vloer, heeft een lichte wandafwerking en is voorzien van een kenmerkend gewelfd plafond. De te openen raampartij zorgt voor veel lichtinval en een aangenaam contact met de binnenplaats. De kamer kenmerkt zich door het “dienstraam” dat toegang biedt tot de in 1998 gerenoveerde gewelfde kelder. In vroegere tijden gaf het personeel via het raam het gekoelde, aan de overzijde gebrouwen, bier aan. Het bier werd genuttigd in het thuiscafé, gesitueerd in de huidige woonkamer. Het raam staat beschreven in de monumentale omschrijving. Vanuit de leeskamer zijn de woonkamer, hobbyruimte en het portaal naar de eetkamer toegankelijk.

Eetkamer “Aoj Keuke”:
Vanuit de hal is er middels een deur met glas-in-lood toegang tot de eetkamer. De eetkamer is afgewerkt met een authentieke tegelvloer, beschikt over een fraaie haardmantel, een fornuis en een uit 1804 daterende “broodkast”. De broodkast staat tevens beschreven in de monumentale omschrijving. De kamer biedt tevens plaats aan de meterkast. Vanuit de eetkamer zijn de hoofdslaapkamer, de leefkeuken en de TV-kamer toegankelijk. Tevens is het portaal naar de leeskamer en zolderverdieping toegankelijk.

Leefkeuken”Nuuj Keuke”:
Zeer sfeervolle leefkeuken met voldoende ruimte voor een grote eettafel met stoelen en een ruime landelijke wandopstelling (2003), bestaande uit diverse boven- en onderkasten, lades en een terrazzo aanrechtblad met spoelbak en 4-pits gaskookplaat. De keuken beschikt verder over een afzuigkap, combi-oven, koelkast en een vaatwasser. De apparatuur is van 2018 of later. De keuken is afgewerkt met een geblokte tegelvloer, heeft een lichte wandafwerking en is voorzien van een balkenplafond. Vanuit de keuken zijn de binnenplaats en het halletje naar de toiletruimte, badkamer en bar toegankelijk. De keuken beschikt tevens over een houtkachel. Middels een authentiek raampje met luik is er een speels contact met de TV-kamer.

TV-kamer”Stjeine Kaemerke”:
Vanuit de eetkamer is er toegang tot de TV-kamer. De TV-kamer kenmerkt zich door de originele “op zand gefundeerde” vloer met plavuizen, de in de hoek gesitueerde haardpartij en het authentieke raampje met luik. Vanuit deze kamer is er toegang tot de opkamer welke thans in gebruik is als slaapkamer. De kamer beschikt over een fraaie authentieke eiken houten haardmantel en een sfeervolle houtkachel. Het authentieke raampje met luik zorgt voor een speels contact met de leefkeuken.

Kenmerkende monumentale elementen:

Dienstraam:
Het dienstraam is gesitueerd in de leeskamer, aansluitend aan de woonkamer. In vroegere tijden gaf het personeel via het raam het gekoelde, aan de overzijde gebrouwen, bier aan. Het bier werd genuttigd in het thuiscafé, gesitueerd in de huidige woonkamer. Het raam staat beschreven in de monumentale omschrijving. Vanuit de hal is er via de openslaande deuren toegang tot de gewelfde droge en diepe provisiekelder.

Broodkast:
De uit 1804 daterende broodkast is half in de wand verwerkt en werd gebruikt voor het bewaren van brood en levensmiddelen. De kast heeft een rijksmonumentale status en is volledig gerestaureerd door de vorige eigenaren.

1e Slaapkamer ‘’Sloapkamer 2’’:
De 1e (hoofd)slaapkamer is afgewerkt met een houten vloer, heeft een lichte wandafwerking en is voorzien van een gewelfd plafond en een authentieke schouw, raampje en deur. De te openen raampartij zorgt voor een fraai contact met de binnenplaats. De kamer biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed. Het verhaal doet dat hier vroeger de leerlooierij was en dat vader via het kleine raampje in de aoje keuken kon kijken en zo volgde wat daar allemaal gebeurde.

2e Slaapkamer ‘’Opkaemerke”:
De 2e slaapkamer is gelegen aan de rechter voorzijden van de woning, in de voormalige opkamer. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking en heeft een gewelfd plafond.

3e Slaapkamer ‘’Werk-/Sloapkamer 1’’:
De 3e slaapkamer (oorspronkelijke hoofdslaapkamer) is thans in gebruik als kleed- en hobbyruimte maar biedt tevens voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en een kledingkast. De kamer is afgewerkt met een houten vloer, heeft een lichte wandafwerking en is voorzien van een gewelfd plafond en een authentieke schouw met potkachel. De raampartij zorgt voor een aangenaam contact met de zijtuin.

Badkamer:
Ruime badkamer met een ligbad, een grote inloopdouche, designradiator en een wastafel met een bijbehorende spiegelkast met verlichting. De badkamer is volledig betegeld en voorzien van een fraai balkenplafond met diverse inbouwspots. Een mooie balans van hedendaags comfort in combinatie met authentieke elementen.

Toiletruimte:
Deels betegelde toiletruimte met een hangcloset en een balkenplafond met inbouwspots.

2e Tussenportaal ‘’Halletje’’:
Het 2e portaal is voorzien van witgoedaansluitingen, beschikt over een uitstortgootsteen en biedt toegang tot de toiletruimte, badkamer en de bar. De ruimte kenmerkt zich door het hoge plafond met bierpullen, de bar/toog, authentieke monumentale voerbakken, de grote houten openslaande poort
en de stalramen.

Bar “Aoje koestal”:
Riante voormalige koestal, thans gerenoveerd en in gebruik als bar. Vanuit de bar zijn de binnenplaats en de technische ruimte toegankelijk.

Technische ruimte ‘’CV-ruumte’’ (niet afgebeeld):
De technische ruimte biedt plaats aan de opstelling van CV-ketel en is uitermate geschikt voor het plaatsen extra witgoed.

Zolderverdieping:
Schitterende open zolderverdieping met een prachtig zicht op de kapconstructie, spanten en de authentieke onder de dakrand gesitueerde hooiluiken. In het midden van de ruimte bevindt zich een authentieke “rookkast” t.b.v. het roken van vlees en vis.

1e Tussenportaal:
In het tussenportaal bevindt zich de trapopgang. Hier bevindt zich ook een authentiek ‘’droogkastje’’ met een houten deur en een vakwerk binnenzijde voor het drogen van vlees, vis en leerhuiden. De zolderverdieping is thans in gebruik als ruime multifunctionele berging maar biedt diverse mogelijkheden zoals o.a. het realiseren van extra kamers en/of badkamers. De bergzolder is vanuit de bar toegankelijk middels een luik. De zolderverdieping is tevens voorzien van een uilenkast t.b.v. een kerkuil. De dakkapel met bijbehorende hijsbalk en katrol stamt uit de tijd van de leerlooierij.

Extra (slaap)kamer ‘’1e Zolderkaemerke’’:
Vroegere dienstkamer/knechtenverblijf. De kamer is grotendeels voorzien van een houten vloer-, wand- en plafondafwerking en biedt ter plaatse van de schouw de mogelijkheid tot het aansluiten van een kachel. De kamer biedt diverse mogelijkheden.

Extra (slaap)kamer ‘’2e Zolderkaemerke’’:
Vroegere dienstkamer/knechtenverblijf. Ook deze kamer is grotendeels voorzien van een houten vloer-, wand- en plafondafwerking en biedt ter plaatse van de schouw de mogelijkheid tot het aansluiten van een kachel.

Binnenplaats:
Vanuit de leefkeuken en de bar is de centrale binnenplaats toegankelijk. De binnenplaats is afgewerkt met sierbestrating en prachtige kleine maaskeien (2004). Vanuit de binnenplaats zijn de schuur, berg- en hobbyruimtes toegankelijk. Tevens is er toegang tot de zijtuin en de oprit. De binnenplaats beschikt over zon- en schaduw biedende gedeeltes en geniet optimale privacy.

Schuur “Sjuur”:
Zeer royale schuur met een prachtig zicht op de open kapconstructie. De schuur beschikt over zeel veel praktische ruimte op zowel de begane grond als de zolderverdiepingen aan weerszijden. Vanuit de schuur zijn de berging (voormalige paardenstal) en de werkplaats toegankelijk. Middels een tweetal grote schuifpoorten is er toegang tot de binnenplaats en de achterliggende tuin/weide. Middels een vaste trap is er toegang tot de zolderverdieping aan de rechterzijde van de schuur. Ook de zolderverdieping beschikt over veel ruimte en biedt diverse mogelijkheden. De schuur beschikt over een uitstortgootsteen, elektra, krachtstroom en verlichting.

Werkplaats ”Aoje Verkesstal” (binnenzijde niet afgebeeld):
Aan de rechterzijde van de schuur bevindt zich een grote werkplaats (voormalige varkensstal met nog zichtbare authentieke elementen). De werkplaats is eveneens zeer ruim van formaat en biedt diverse mogelijkheden. Vanuit de werkplaats zijn de oprit en de tuin toegankelijk.

Bergingen “Paerdestallen”:
De voormalige paardenstallen zijn thans in gebruik als bergingen. De berging is voorzien van een voerbak en er is een ondergelegen gierkelder.Vanuit de bergingen is er toegang tot de achterliggende tuin/weide. De waterpomp, aspergebakken alsmede de hekwerken en accessoires zijn overblijfselen van de vroegere bedrijfsvoering.

Hobbyruimte ‘’Hobbieruumte’’ (binnenzijde niet afgebeeld):
Vanuit de binnenplaats is er toegang tot de hobbyruimte, de hobbyruimte grenst aan de werkplaats, beschikt eveneens over veel praktische bergruimte en biedt diverse mogelijkheden. Een leuk detail is de smalle deur en het kleine raampje. Hier was vroeger het ‘’huuske’’ (buitentoilet).

Overdekt terras en carport “Sjop”:
Prachtig overdekt terras en carport met veel ruimte en een fraai zicht op de kapconstructie en binnenplaats. Het terras is voorzien van elektra en verlichting. Het dak is in 2003 gerenoveerd met originele “Oud Hollandse” pannen welke aan de onderzijde op de ouderwetse manier zijn afgewerkt met strodokken. Het overdekte terras fungeert tevens als ruime carport en biedt middels een fraaie authentieke staldeur met sierhekwerk toegang tot de zijtuin.

Bekijk de volledige omschrijving op onze website of download de brochure!
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 785.000,- kosten koper Prijs per m² € 1.752,23 Aanvaarding in overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1804 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum Bijzonderheden Monumentaal pand en monument Oppervlakte en inhoud Woonoppervlakte 448 m² Perceeloppervlakte 3633 m² Externe bergruimte 294 m² Inhoud 2018 m³ Gebouwgebonden buitenruimte 131 m² Indeling Overige inpandige ruimte 21 m² Aantal kamers 10 Aantal slaapkamers 3 Aantal badkamers 1 Badkamer Voorzieningen Douche, Wastafel, Ligbad, Inloopdouche Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Voorzieningen TV kabel, Rookkanaal Energie Energieklasse G Energie einddatum 09-11-2030 Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas en hr-glas Verwarming C.V.-Ketel en houtkachel Warmwater C.V.-Ketel C.V.-Ketel Nefit (Gas Combiketel uit 2009, eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, zijtuin en patio/atrium Hoofdtuin Zijtuin Oppervlakte hoofdtuin 2685 m² (68.0 m bij 57.0 m) Ligging hoofdtuin West Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 4 auto's Voorzieningen Voorzien van elektra, voorzien van water en met vliering Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein en op afgesloten terrein Toelichting Oprit voor ca. 3 auto's Parkeer capaciteit 3 Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Zadeldak Materiaal Pannen Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Nederweert Sectie AB Perceelnummer 1321 Oppervlakte 3124 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Nederweert Sectie G Perceelnummer 1537 Oppervlakte 509 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Plattegronden

Kerkstraat 14 in Leveroy 6092 NE Kerkstraat 14 in Leveroy 6092 NE Kerkstraat 14 in Leveroy 6092 NE

360° Foto's

Route van naar Kerkstraat 14, 6092 NE Leveroy

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring